Nejbližší akce

26.04.2024

Hluk 2024 - jaro

25.05.2024

AIR RACES BRNO 2024

01.06.2024

Rakovnické minimakety 2024

Rakovnické minimakety 2020, Rakovník 6.6.2020

Letošní setkání minimaket bylo přesně podle přísloví „tak dlouho se hodí se džbánem pro vodu...“

Zamračené počasí a občasné přeháňky však nikomu náladu nezkazily. I v takovém počasí se dá prohlížet modely a debatovat o stavbě dalších. Chvílemi se i létalo, i když foukalo přes 6 m/s. Chladné počasí nepřálo modelům poháněmým CO2. To poznali Michal Křepelka i Martin Huk. Letos se také objevily nové tváře – Petr Vlk a Filip Bílek s Marabu, Roman Procházka přinesl konečně model – Knight, který také zalétal, Karel Štětina poletoval s Pietenpolem, Jan Soukup se synem Vojtou předváděli Bostabrii, Pinto a Komára a Radek Pavlíček se synem staticky představili dva dolnoplošné Curtissy a poletovali s klasikou – Komárem.

Rytířů se sešlo šest plus jeden přerostlý, ovládaný RC soupravou. Honza Vrba zkrátka musí něco řídit. Všichni rytíři předvedli, že se ve vzduchu udrží. Start ze země jsme vynechali, protože by se přistávalo do pole a dojít pro model bez holínek by bylo za trest.

Na akci také dorazili Jura Doležel a Tonda Alfery s Jirkou a Vláďou. Patrně je zlákalo slušné počasí,které vládlo ve východní části reubliky. Jirka předvedl, že i dvacetinka se dá řídit s Focke-Wulfem.

Mirek Rohlena přinesl něco ze svých podkladů, takže v případě mrholení se stejně nikdo nenudil.

V poledne přišly k chuti domácí koláče od mé ženy Růženy, nezbyl žádný.

Ještě trochu statistiky:

sešlo se nás dvacet dospělých, tři modeláři přijeli s doprovodem synů, kteří se již v létání s modely trochu vyznají. Dorost potřebujeme.

Modelů jsem napočítal přes čtyřicet, víc než polovina byla předvedena v letu.

S pořádáním mi přišli pomoci Zbynďa Musil, Honza Šnejdar a Vašek Chytrý. Vaškovy fotky múžete shlédnout na stránkách LMK Rakovník.

Po tom, co jsem sklidil areál – moc práce mi to po téhle dobré partě nedalo – jsem si v klidu sednul u kafe a relaxoval. Další, i přes nepřízeň počasí, vydařený ročník je za námi a zbývá vymyslet společný model na příště.

Odkaz
Fotogalerie Honzy Vrby
Fotogalerie Michala Kohutiče

[Dáda Dvořák]