Supermarine Seafire F. 47
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Supermarine Seafire F. 47
Hm, pěkný...
Z jaké balsy je ten potah? Nebojíš se, že se mezi přepážkami prohne?
Jo a broušení do vany, to máme společné. V létě na balkóně, v zimě do vany. Úděl tzv. panelákových modelářů.
Z jaké balsy je ten potah? Nebojíš se, že se mezi přepážkami prohne?
Jo a broušení do vany, to máme společné. V létě na balkóně, v zimě do vany. Úděl tzv. panelákových modelářů.
0
-
discobolos
- Reakce: 15
V tomhle je výhoda oříšků a pistácií. Odpad se dá pěkně shrnout rukou ze stolu. Těch pár odřezků a troška balsového prachu není skoro vidět
.
Kdysi, žijíc s rodiči v baráku a majíc svoji dílnu, jsem brousil, až se ze mně a modelů kouřilo
.
Dneska už jako vy, na balkóně nebo ve sklepě
.
D
Kdysi, žijíc s rodiči v baráku a majíc svoji dílnu, jsem brousil, až se ze mně a modelů kouřilo
Dneska už jako vy, na balkóně nebo ve sklepě
D
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
To já, žije od mala v rodné vile na Hřebenkách vlastní dílny přitom nemaje, jsem stejně vždy brousil do vany. Byv za to ovšem nejednou pokárán, začal jsem se alespoň v létě uchylovat s touto činností do zahradního altánku...
0
-
discobolos
Pane učiteli, jak je ten náš mateřský jazyk krásný, když jej umíme správně používat. Ne nějaké oukej, čekni mi to, atd. 
Vím o čem mluvím, firemním jazykem v mém zaměstnání je angličtina, takže tam se to počeštěnými anglickými slovy jen hemží. A zní to tedy hrozně
.
Ale jinak vana není špatný nápad, budu to muset taky vyzkoušet. Akorát se tam blbě sedí, pokud člověk není v plavkách
.
Stavba, u tebe jako vždy, perfektní. Což mi připomíná, že bych s tím svým Migem měl taky pohnout, už stárne 3/4 roku.
D
Vím o čem mluvím, firemním jazykem v mém zaměstnání je angličtina, takže tam se to počeštěnými anglickými slovy jen hemží. A zní to tedy hrozně
Ale jinak vana není špatný nápad, budu to muset taky vyzkoušet. Akorát se tam blbě sedí, pokud člověk není v plavkách
Stavba, u tebe jako vždy, perfektní. Což mi připomíná, že bych s tím svým Migem měl taky pohnout, už stárne 3/4 roku.
D
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Vana na broušení je pro bytovkové modeláře přes zimu asi jediné řešení, ale mnohem lepší je sprchový kout. Funguje tak trochu jako box brousící - stojím venku, brousím a odfukuji dovnitř a nakonec to celé stáhnu proudem vody ze sprchy a je uklizeno 
0
-
discobolos
Bohužel sprchového koutu nemaje, budu muset vzít zavděk vanou. Má to ale jeden háček, furt nad ní něco visí. Tak nevím, jestli ženě dojde, že to, co padá z jejího ručníku, jsou balsové piliny. Snad ne, jinak by to asi nedopadlo dobře.
Měl jsem slíbenou část předsíně, v které by se vytvořilo sádrokartonem jakési zákoutí pro mé modelaření. Bohužel tato "velkodušnost" mou ženu brzy přešla a nic z toho nebylo.
Mohl bych možná adaptovat sklep, ale je tam dost zima a hlavně absence elektrické zásuvky pro jiné světlo, než je bludička 40W někde v rohu. Takže tam jedině brousím díly "nahrubo" nebo lakuju. Ale je to naprd, protože bydlím ve 4.patře bez výtahu a jakékoli zapomenutí něčeho podstatného znamená cestu do bytu a zpět. A už nejsem nejmladší, takže pětkrát do 4. patra a zpět už moc nedávám.
D
Měl jsem slíbenou část předsíně, v které by se vytvořilo sádrokartonem jakési zákoutí pro mé modelaření. Bohužel tato "velkodušnost" mou ženu brzy přešla a nic z toho nebylo.
Mohl bych možná adaptovat sklep, ale je tam dost zima a hlavně absence elektrické zásuvky pro jiné světlo, než je bludička 40W někde v rohu. Takže tam jedině brousím díly "nahrubo" nebo lakuju. Ale je to naprd, protože bydlím ve 4.patře bez výtahu a jakékoli zapomenutí něčeho podstatného znamená cestu do bytu a zpět. A už nejsem nejmladší, takže pětkrát do 4. patra a zpět už moc nedávám.
D
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Potahnu jen křídla a ocasky a hned ten vehikl poběžím rovnou rozlámat - John Regalbuto psal, ať začnu s osmi prameny 3,1-ky a já mu věřím...
- Přílohy
-
- snad jen kvůli tradici...
- fr4701.jpg (113.94 KiB) Zobrazeno 5383 x
-
- fr4703.jpg (116.15 KiB) Zobrazeno 5383 x
-
- fr4702.jpg (120.76 KiB) Zobrazeno 5383 x
0
-
discobolos
Asi nejsem zrovna ten pravý, kdo by o tom tady měl rozumovat, ale 8 nití utáhne i můj "těžkotonážní" Ta-152C se 70g prázdné váhy
.
U tebe předpokládám alespoň o 20g méně, takže 6 by mohlo stačit
.
D
U tebe předpokládám alespoň o 20g méně, takže 6 by mohlo stačit
D
0
-
discobolos
Vypadá to perfektně, hned bych se taky do nějakého Supermarína pustil
.
Akorát bych asi u výškovky a směrovky zase zkončil
.
D
Akorát bych asi u výškovky a směrovky zase zkončil
D
0
Roberte, paráda, klobouk dolů, už se nemůžu dočkat až se do něj pustím taky. Těším se na tu tvou seafirskou kamufláž.
Jo, Dušane, ty jo - 8 nití!!! to si nedovedu představit ten tah - kolik do něj točíš otáček? m.
Jo, Dušane, ty jo - 8 nití!!! to si nedovedu představit ten tah - kolik do něj točíš otáček? m.
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Je to fakt krása,éro i stavba - bude to brko a stavebnice se tváří sympaticky.
Roberte, jestli to není tajemství, řekneš mi, od kterého výrobce je tato stavebnice (pokud jsem nepřehlédl v textu?) a obecně,od kterého výrobce kupovat či nekupovat? U mě se totiž vyplatí si koupit dražší stavebnici, protože nezvládám z prkének řezat ty tvary tak, jak by měl a pak mě to v průběhu stavby mrzí, že jsem takový doby....tek a nedám si s tím tu práci, výsledek je trochu horší.
...pochopil jsem, že obecně nechválíte Guillows... (doma mám ve skříni Fairschilda a je fakt, že nic moc kvalita)...
Když ti to vyjde, můžeš éro vzít příští sobotu do Říčan na volné létání, alespoň ukázat. Doufám, že dorazí i ostatní, ale Štefan Gašparín informoval, tak se o tom ví....
Honza
Roberte, jestli to není tajemství, řekneš mi, od kterého výrobce je tato stavebnice (pokud jsem nepřehlédl v textu?) a obecně,od kterého výrobce kupovat či nekupovat? U mě se totiž vyplatí si koupit dražší stavebnici, protože nezvládám z prkének řezat ty tvary tak, jak by měl a pak mě to v průběhu stavby mrzí, že jsem takový doby....tek a nedám si s tím tu práci, výsledek je trochu horší.
...pochopil jsem, že obecně nechválíte Guillows... (doma mám ve skříni Fairschilda a je fakt, že nic moc kvalita)...
Když ti to vyjde, můžeš éro vzít příští sobotu do Říčan na volné létání, alespoň ukázat. Doufám, že dorazí i ostatní, ale Štefan Gašparín informoval, tak se o tom ví....
Honza
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Osm nití mi taky přijde strašně moc, když to srovnám s tím že můj MiG (budiž mu země lehká) létal na nití šest, vrtule byla čtyřlistá a rozhodně většího průměru než Ta-152C.
A Roberte, zajímalo by mě jaká bude v Seafiru převodovka?
A Roberte, zajímalo by mě jaká bude v Seafiru převodovka?
0