oříšek - SE 5A

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Gregovský
Reakce: 0

Re: oříšek - SE 5

Příspěvek od Gregovský » 21 bře 2011 21:15

Chci se jen optat,jaké podklady máš na tuto dvoubarevnou kamufláž? Jinak už od začátku ti držím palce.
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 21 bře 2011 21:43

Ahoj Radku, díky za podporu!

Asi tě zklamu, ale podklady nemám žádné a ani jsem se nesnažil to dle nějakých dělat,i když jsem si pár fotek prohlídnul....původně jsem chtěl model nechat jen bílý, protože má sloužit jako pokusný králík na stavbu, potahování a létání. Nakonec to bylo narychlo za hodinu stříknutý a dle toho to taky vypadá. Navíc, model jsem vtipně slepil do celku, tak ho potahoval a tak jsem ho chtěl i od bráchy nastříkat...
No prostě Pat s Matem jsou proti mě hadr! :lol:

P.S. pokud by to někoho pohoršovalo, že to takhle pachtím, jak se mi zachce, omlouvám se. Tím zlehčováním se nesnažím skrýt horší výsledek, je to fakt. Buďte na mě hrdi, snažil jsem "vořecha" dělat, jak nejlépe jsem dovedl :D . Teď už to může být jenom lepší. Sobota rozhodne :twisted:
0

Hugo
Reakce: 8

Příspěvek od Hugo » 21 bře 2011 22:40

Ona dvoubarevná (no, spíš trojbarevná :-)) kamufláž SE-5a existovala min. v jednom exempláři - tuším, že s ní lítal nějaký Novozélanďan. M.
Přílohy
SE5a.jpg
SE5a.jpg (68.73 KiB) Zobrazeno 3794 x
0

Robert Pajas
Reakce: 37

Příspěvek od Robert Pajas » 22 bře 2011 01:20

Taky jsem začínal SE5kou...
Aby byl zálet snažší, doporučuji vložit 400 mm-ový svazek trojky, trochu natočit a s ním dovážit na nosník horního křídla. Vrtule by měla mít možnost snadného přestavění až na 4° doprava (zatím nechat 2°) a až 6° dolů (nechat zatím 4°) a výškovka možnost až na 4° nahoru (zatím 1°) Nutné je, aby byl na pravém křídle negativ asi 4 mm, který "nesplaskne" při přepravě, ale bude tam držet (ale to jsme asi měli říct dříve...)
V takovémto stavu když to doneseš, tak to poletí ;-)
R.
0

Honza Drážek

Příspěvek od Honza Drážek » 22 bře 2011 17:30

Hezky si to popsal , Roberte....ale proč si myslíš, že to přenechám vám , zkušenějším? :twisted: Mít to přesně dle tvého popisu, to by byla nuda, jen to hodit a hned by to fungovalo....To já ne, pěkně vám to svěřím a bude zábava sledovat, jak cihlu učíte létat :lol:
Jinak neboj, vrtule dolu, doprava je, negativy jsou, (pro jistotu všude :lol: ), s výškovkou nepohnem, jen teplem....

Ten svazek připravím. Jinak tedy, ta IGRA, to je hukot. Háže jak pr..a.se, jeden list je těžší, všude plastové otřepky...paráda :roll:
0

Robert Pajas
Reakce: 37

Re: oříšek - SE 5A

Příspěvek od Robert Pajas » 22 bře 2011 18:28

No tak bych alespoň doporučil SNAHU dodržet výše uvedené požadavky, jinak to nebude zalétávání, ale rozbíjení...
Pozn.: PR negativ = rozdíl negativů
Vrtuli je NUTNÉ vyvážit odbroušením hmoty z listu! Každá se musí vyvážit, i IKARA...
0

Odpovědět