Huntington H 12
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Huntington H 12
Pokud to chápu,tak jsi udělal model který není ani pistácio ani ořech?Tak pokud se nevejdeš do pistácia rozpětí 203 nebo délky152 je to vlastně oříšek, protože nikde není psáno ,že ořech nemůže být menší než rozpětí 330 a délka 229,určitě však nesmuže být větší než 330,229.
0
-
seawindttt
- Reakce: 0
Tak to je moje odpověď,díky! Má to víc než 203mm a délka 152 není to pistácio a je to oříšek.Horní limit to pro oříšek taky nepřekročilo . A pokud to bude létat dobře,není co řešit.
0
-
seawindttt
Kdybych se toto dočetl v pravidlech,neptal bych se tak "hloupě" . Jasně že se nebudu ptát jestli mohu postavit éro o rozpětí 330mm a hmotnosti 2g 
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Pozn.:
Tím, že jsem se kdysi musel též ujistit, jak to s těmi milimetry je, Jardo, jsem rozhodně nechtěl říci, že by snad byla tato část pravidel problematická! Každému je to jasné: jedná se nikoliv o omezení rozpětí A délky (jak to interpretuješ), nýbrž o omezení rozpětí NEBO délky. Ale dobře, žes Radka donutil, aby to velmi srozumitelně napsal - pro ostatní.
Pořadatel soutěží Adam uvažoval o příkré bodovačově pomůcce - rámečku 330 x 229 mm, která by odhalila, zda model nemá být diskvalifikován. Ale právě z výše uvedených důvodů to není možné - pomůcky by musely být vlastně dvě pro pistácia a dvě pro peanuty a to dosti dlouhé či široké, neboť na Viktorova Lippitche Storcha by musel být rám 23 x asi 60 cm - a to je moc krámů
Martinovo pistácio (o rozpětí 203 mm) létá 100 s, což je o dost víc, než většina ořechů - takže Tvých 230 není na závadu...
Tím, že jsem se kdysi musel též ujistit, jak to s těmi milimetry je, Jardo, jsem rozhodně nechtěl říci, že by snad byla tato část pravidel problematická! Každému je to jasné: jedná se nikoliv o omezení rozpětí A délky (jak to interpretuješ), nýbrž o omezení rozpětí NEBO délky. Ale dobře, žes Radka donutil, aby to velmi srozumitelně napsal - pro ostatní.
Pořadatel soutěží Adam uvažoval o příkré bodovačově pomůcce - rámečku 330 x 229 mm, která by odhalila, zda model nemá být diskvalifikován. Ale právě z výše uvedených důvodů to není možné - pomůcky by musely být vlastně dvě pro pistácia a dvě pro peanuty a to dosti dlouhé či široké, neboť na Viktorova Lippitche Storcha by musel být rám 23 x asi 60 cm - a to je moc krámů
Martinovo pistácio (o rozpětí 203 mm) létá 100 s, což je o dost víc, než většina ořechů - takže Tvých 230 není na závadu...
0
-
seawindttt
Ahoj Roberte a vy ostatní ! Já už postavil Ul letadlo ,dělám kooperace pro výrobce Ul letadel,lítám rádiáky,RC vrtulníky ale jaksi se mi to vymklo a hrozně se mi zalíbilo tohle "malý-velký" letectví kterýmu já říkám OPRAVDOVÁ MODELAŘINA. Proto Vás tu zahrnuji podobnými otázkami. Vy jste v tom kovaní a víte jak to chodí. Mě omezuje hlavně letový prostor naší tělocvičny. Bojím se,že plnohodnotný ořech by se tam asi nevešel . 12m x 19m x výška 6m .
Proto jsem éro postavil poněkud "skladnější". Jinak omezení rozpětí A délky chápu Pokud vyjde při rozpětí 330mm délka pod 229mm,omezení rozpětí se opustí a jde se na max. délku 229mm. Pak vyjde křídlo pochopitelně větší než 330mm.Je zde zoohledněno že se do trupu musí vejít "nějaká" délka svazku. Jinak by se soutěže "okradli" o některé zajímavé typy letadel
Proto jsem éro postavil poněkud "skladnější". Jinak omezení rozpětí A délky chápu Pokud vyjde při rozpětí 330mm délka pod 229mm,omezení rozpětí se opustí a jde se na max. délku 229mm. Pak vyjde křídlo pochopitelně větší než 330mm.Je zde zoohledněno že se do trupu musí vejít "nějaká" délka svazku. Jinak by se soutěže "okradli" o některé zajímavé typy letadel
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
To seš na tom mnohem lépe než já - mě u prvních ořechů omezovaly především právě neznalosti. Mé tři první ořechy jsem vůbec nerozlétal. Když mi poprvé můj ořech Piper L-4H (361 mm rozp.
) letěl 36 sekund v malinké tělocvičně kdesi u Litoměřic, tak jsem měl blažený pocit celý týden a teprve začínalo to kouzlo toho všeho.
Těšim se, až Tvůj model uvidím letět naživo...
Těšim se, až Tvůj model uvidím letět naživo...
0
-
seawindttt
Já jsem tu v tělocvičně v podstatě sám kdo s něčím takovým poletuje ........ Klucí lítají jen takový ty 3D polystyrénové nesmysly -plastoletadla ... Letos jsem se i dost vyblbnul s T-rex 250 - 500 a je to fajn. Ale tohle lítání má mnohem větší kouzlo ....... Každý let je vlastně takový malý dobrodružství a čekáš jak to dopadne .......
0
Ty jo, to máš teda slušný zkušenosti.... Taky jsem chtěl stavět UL - měl jsem plány postavit repliku Evžena Čiháka, pak jsem to chtěl postavit jako třímetrový model - ještě mám někde uskladněný materiál a teď si myslím, že bych to jako pistacio reálně postavit mohl
. Teď si stavím to 3D poletovadlo, abych se naučil lítat s RC, abych si v Teplicích mohl zalítat s RC minimaketou a nerozbil ji hned (ale až za chvíli
).
M.
M.
0
-
seawindttt
Kluci jak potahujete kondezátorákem? Já jej napnul vodou v rámečku a pak jednou nalakoval řídkým napínacím lakem.Tak jsem to nechal dva dny odpočinout. Dál lepím tyčinkou.Nebo mám použít herkules? A je dobré to v rámečku předlakovat nebo jen vypnout vodou a lakovat až na kostře?
0
-
seawindttt
-
seawindttt
Další foto
- Přílohy
-
- P1060704.JPG (100.54 KiB) Zobrazeno 6099 x
-
- P1060702.JPG (128.06 KiB) Zobrazeno 6099 x
0
-
seawindttt
Tak je to zalétnuto . Jen ještě dokončím maketu motoru ........ lana od řízení ocasních ploch
- Přílohy
-
- P1060735.JPG (53.75 KiB) Zobrazeno 6002 x
0