Při loňské soutěži halovek mně fascinovaly starty a přistání Čihákova Rapida na CO2 od Michala Křepelky. Takže jsem nelenil a poslal objednávku na motor Štefanu Gašparínovi. Plánoval jsem postavit výše zmíněné, protože mi doma už delší dobu ležel krásný Radkův plánek.
Po půlroce čekání jsem poněkud znejistěl a začal se pídit po jiném pohonu. Protože mám v šuplíku několik malých elektromotorů (od HobbyKing), kontaktoval jsem Steva, který mi v Trnávce ukazoval timer od jeho známého. Přes něj jsem timer koupil (http://www.jyrry.cbcnet.cz/soubory/ff_timer.pdf).
Pomalu jsem se pustil do stavby a po novém roce znovu kontaktoval Štefana, aby mi sdělil, jestli je s motorem možno počítat do března. Ten mi odpověděl, že asi ano, ale pravda, moc jsem na to nespoléhal.
Už jsem chtěl začít stavět trup dle úpravy na elektro, když tu se mi v pondělí ozvalo několik kamarádů, že se Štefan shání po mém telefonu (do té doby jsme si mailovali). No a dnes mám doma i jeho GM 63BB.
Jenže už jsem tak nějak naladěný na verzi elektro. Mám totiž v plánu použít dva různě nastavené timery, jeden do haly na F4E, druhý na venkovní létání M-CO2/el.
No a co teď
Z mých předchozích "dílenských" příspěvků asi mnozí tušili, že na něčem pracuju.
Je to tak. Ale jako obvykle, začal jsem tím nejjednodušším - ocasními plochami.
Podrobnosti je asi zbytečné ukazovat (viz. vlákno od Radka Sopwith Pup).
Takže jen výsledek. Jak jsem prozradil jinde, stavím i křídla, ale jde mi to poněkud pomaleji. Až budou hotová, ukážu i je.