Nikoli, Luboši, nemám potřebu rejpat. Jen by mě opravdu zajímalo, podle jakých pravidel se létá. Na pozvánce na OPEN jsem vždy viděl oldtimery s pevnou vrtulí Bv-1, Bv-3 dle SAM. No a podle jakého SAMu jsou ta pravidla? SAM 95 žádné Bv-3 nemá, zato Bv-1 má s kolečky, nemůžu vzít tedy Thermaleera, SAM 78 zas nemá (zřejmě jen do podzimu, ale už třiapůl roku)rozlišení na pevné vrtule. Pokud budou historické minimakety, podle jakých pravidel? Slovenských, českých, nějakých jiných?
Ono by stačilo napsat oldtimery s pevnou vrtulí, poháněné gumou, limitní rok 1954. Dělení na oboustranný a jednostranný potah.
Já jsem člověk veskrze nekonfliktní, opravdu mám modelařinu jako zábavu, nemám potřebu si sem tam rýpnout do SAMu, abych se pak na pozvánkách zaštiťoval jeho pravidly
No a vezmi si modelovou situaci- přijedu, vyhraju Bv-1 s Thermaleerem, a někdo se bude cítit ukřivděn, protože nemám na modelu podvozek. V jedněch pravidlech to je, v druhých ne, co s tím? Argument, že se to za X let nestalo, ten neberu.
Feldo, pravidla SAMu 78 byla schválena na členské schůzi a posléze sepsána. Dvacetinky nevím, to si máte ohlídat. Udělejte komisi, jeden Hoch, jeden Štatlař a spojte se se SMČR. Pro zaslání návrhu pravidel nebo korekce vzdálenost nerozhoduje.
Ano, 1.5. opravdu nepřijedu.(nevím, jaká jsou pravidla