Arado Ar-66C
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Arado Ar-66C
No tak jsem se nakonec přece jen rozhoupal a pustil se přes všechna předchozí prohlášení do stavby nové dvacetinky. Po sáhodlouhém zvažování jsem opět sáhl po předloze Arado Ar-66C. Jednak mám výkres už nakreslený a pak to první Arado se mi docela líbilo a celkem pěkně, i když ne mockrát, létalo. No a i když to nebude třebas nic moc dvacetinka, tak ji z nouze použiji jako F4D do haly (že je to správný postup, Roberte?
)
- Přílohy
-
- Stavba příhradoviny je na první pohled triviální, je-li však průřez lichoběžníkový, dá to docela zabrat
- P1050504.JPG (265.41 KiB) Zobrazeno 6156 x
-
- P1060114.JPG (294.32 KiB) Zobrazeno 6156 x
0
-
discobolos
- Reakce: 15
Re: Arado Ar-66C
No paráda. Jsem rád, že ses rozhoupal ke stavbě a nebudeš ve dvacetinkách absentovat.
Teď je to sice brzy, ale jaké sis vybral zbarvení? Jako posledně, nebo bude nějaká inovace?
D
P.S. že bych se taky pustil do stavby něčeho nového
Teď je to sice brzy, ale jaké sis vybral zbarvení? Jako posledně, nebo bude nějaká inovace?
D
P.S. že bych se taky pustil do stavby něčeho nového
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Jen dvacka a F4D? To je zatracená slabota, Feldo! Chce to nějakej starej plánek stavebnice ve velikosti do 33 cm v měřítku 1/18-22 a udělat dvojí hlavici pro gumu i CO2. Pak s tim můžeš lítat krom pistácia všechno:
- dvacky
- vořechy
- co2
- SAM 78
- f4d
- f4e
- Rakovník
- kit scale
a to by bylo, Feldo, aby ses s tim někde nechyt
- dvacky
- vořechy
- co2
- SAM 78
- f4d
- f4e
- Rakovník
- kit scale
a to by bylo, Feldo, aby ses s tim někde nechyt
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
Jako vtip je to dobré Roberte. Ale jinak jsem nikdy neviděl ve značkovém servisu, aby tam při montáži používali univerzální francouzský klíč !
A řekl bych, že Pavel ve dvacetinkách byl vždy minimálně na takové úrovni jako značkové servisy, spíše však často jako prototypová dílna.
Jinak před časem jsme se s Pavlem bavili o dvouplošnících Arado a ve hře byl zajímavější typ : Ar-81 !!
Také stále čekám, kdo přijde s velmi vhodným typem Ar 396 a mohl by být v barvách květnového povstání, což by byla paráda !!!
A řekl bych, že Pavel ve dvacetinkách byl vždy minimálně na takové úrovni jako značkové servisy, spíše však často jako prototypová dílna.
Jinak před časem jsme se s Pavlem bavili o dvouplošnících Arado a ve hře byl zajímavější typ : Ar-81 !!
Také stále čekám, kdo přijde s velmi vhodným typem Ar 396 a mohl by být v barvách květnového povstání, což by byla paráda !!!
0
-
discobolos
Protože nechci opět "zahnojovat" Feldovo vlákno diskuzí o jiném typu, zakládám nové.
D
D
0
-
Pavel Stráník
No se zbarvením je to právě problém, na to kolik těchto letadel bylo vyrobeno je k nim celkem pomálu dokumentace, respektive fotek je dost, ale skloubit požadavek některých pravidel na foto+zbarvení konkrétního stroje se naplňuje velmi obtížně - vlastně jen u jednoho ze španělských Arad je k barvám i několik fotografií, to zbarvení je ale takové, ... no nic moc - celé šedédiscobolos píše:No paráda. Jsem rád, že ses rozhoupal ke stavbě a nebudeš ve dvacetinkách absentovat.
Ale když se tu diskutéři s takovým úspěchem zhostili vypátrání barev na Swordfishe, třeba mi pomůžete s barvami na Arado
0
Feldo, ta konstrukce z merkuru, co vyčuhuje v horním rohu na jedné z fotek je balzoříz? M.
0
-
Pavel Stráník
Jo, je to balzoříz který jsem si udělal jen tak narychlo ještě na základní škole - bratru tak před 35-ti lety. Od té doby jsem si jich vyrobil povícero, hezčích, masivnějších, strojařsky mnohem dokonalejších (v dobách kdy jsem měl běžně přístup k veškerému kovoobráběčskému zařízení), ale jsou uložené někde hluboko ve sklepě a používám výhradně tento. Typický důkaz že osvědčené věci nemá smysl nahrazovat (Svěráko-Uhlířovské "Nevyměňuj staré věci za nové") když jsou funkční a pak taky že největší výdrž mají ty nástroje, které člověk spíchne narychlo za pár chvil s tím že je při nejbližší příležitosti nahradí lepšími a propracovanějšími - ale k tomu už obvykle nedojde, není k tomu důvod.
0
-
Pavel Stráník
Tak jsem po delší nečinnosti zase postoupil o kousek dál. Ona zase tak velká nečinnost to nebyla, spíš bloudění v kruhu, protože model stavím podle mého už hodně starého výkresu a když jsem si z netu postahoval dostupnou fotodokumentaci tak jsem zjistil, že trup skutečného Arada vypadal dost jinak než jakou jsem měl představu z výkresu v L+K. Takže začalo předělávání částí již hotové kostry trupu tak, aby se předloze přece jen co nejvíc podobala - překopávání již hotového je ale činnost kterou opravdu nesnáším.
0
-
discobolos
No vypadá to hezky, akorát (alespoň podle obrázků) to vypadá poněkud robustně. Ale možná jsem postižen plánky od Radka, do kterých teď soustavně koukám a který používá tenčí nosníky
.
S dolepováním mám i já bohaté zkušenosti. Když jsem stavěl křídlo na Ta-152, používal jsem dokonce i Purex, pro lepení opravdu velkých "děr"
. Speciálně rozšířenou část centroplánu jsem měl opravdu předimenzovanou díky dvěma vrstvám balsy. Tank je taky "festovní", takový malý bombarďák.
D
S dolepováním mám i já bohaté zkušenosti. Když jsem stavěl křídlo na Ta-152, používal jsem dokonce i Purex, pro lepení opravdu velkých "děr"
D
0
Ty jo, masa je tam požehnaně, ale vypadá to moc pěkně, skoro to škoda potahovat . Navíc je to moc pěkná, neokoukaná předloha. Už máš jasno s kamufláží? Bude stejná jako minule? U starého modelu si pamatuju na imatrikulaci a výsostné znaky, že byly nastříkané přímo na potah a inspirovalo mě to k témuž i u mých modelů. M.
0