Stavebnice minimaket a old-timerů
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 38
Re: Stavebnice minimaket a old-timerů
Stavebnice je z řady zpracované pro něměcké minimaketářem kteří neumí vyrobit kvalitní vícelisté vrtule a proto si objednali stavebnice s maximální rozpracovaností. Takže je tam veškerý stavební materiál, čtyřlistá vrtule, hlavice, čelní přepážka, všechny trupové přepážky, podvozek,kabina,podélníky a široké pásky na tuhý potah, dukumentace, stavební výkres, potahový papír (nejtenčí Modelspan a Plyspane),svazek.
Němacká cena je 250 Euro.
Němacká cena je 250 Euro.
0
-
Lubomir Koutny
Pavle, asi jsi nezaregistroval, že se jedná o skupinu BAZAR vlákno nabídky, kde jinde by to mělo být ?
0
Mate ode mne SZ (netyka se stavebnic od Lubose KoutnehoPetr Žampach píše: ↑17 lis 2025 16:26Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je ještě na prodej stavebnice Spitfire VIII. Měl bych o ní zájem.
děkuji za odpověď Petr Žampach
0
-
Petr Žampach
- Reakce: 0
Tak to je skvělé. Chtěl bych se zeptat, jestli bychom neměli zbytek dořešit přes telefon, moje číslo je 736 668 226.
Petr Žampach
Petr Žampach
0
Mate muj mail i tlf v SZ. Preferuji mail, protoze tam mohu poslat fotky. Tady se pres SZ konverzuje ne prilis komfortne.
0
-
Lubomir Koutny
Současná nabídka stavebnic
Situace se v poslední době velmi změnila, nejprve pan Kopřiva projevil zájem o stavebnici dvacetinky slavné stíhačky Jak-3, pak svůj zájem rozšířil o Arsenal VG-36 a La.-9, on také si vzal stavebnice pro svého třináctiletého žáka z kroužku, ten bude začínat s výborně létající P-30 Maruška a oldtimerem BV-min Pyloňák. Takže z původně pro Němce určených stavebnic stíhaček z WWII již nezbyla žádná. Nyní mohu nabídnout :
4x BV-min Pyloňák a to jak s dvoulistou, tak třílistou vrtulí fantasticky létající a detailně popsaný v RC Revue 2/2026
3x BV-1 LILIPUT vhodný pro začátečníky – výborně létající, vítězný 10 ti letý žák z mezinárodní soutěže OPENSCALE, až druhý byl účastník z USA
2x BV-3 Airskier létá hezky jak s kolovým podvozkem, tak i s lyžema
1x BV-3 Bobík fantasticky létající, vítěz OPENSCALE i MČR
1x BV-1 malý dobře létající SKAT
2x dvacetinka jednoduchého dolnoplošníku SKEETER pro začátečníky
1x špičkový model P-30 Shark vítěz MČR juniorů
1x výborně létající P-30 Maruška
3x tyčkové modely P-30 vítězové krajských soutěží mládeže a úspěšné i na MČR
Situace se v poslední době velmi změnila, nejprve pan Kopřiva projevil zájem o stavebnici dvacetinky slavné stíhačky Jak-3, pak svůj zájem rozšířil o Arsenal VG-36 a La.-9, on také si vzal stavebnice pro svého třináctiletého žáka z kroužku, ten bude začínat s výborně létající P-30 Maruška a oldtimerem BV-min Pyloňák. Takže z původně pro Němce určených stavebnic stíhaček z WWII již nezbyla žádná. Nyní mohu nabídnout :
4x BV-min Pyloňák a to jak s dvoulistou, tak třílistou vrtulí fantasticky létající a detailně popsaný v RC Revue 2/2026
3x BV-1 LILIPUT vhodný pro začátečníky – výborně létající, vítězný 10 ti letý žák z mezinárodní soutěže OPENSCALE, až druhý byl účastník z USA
2x BV-3 Airskier létá hezky jak s kolovým podvozkem, tak i s lyžema
1x BV-3 Bobík fantasticky létající, vítěz OPENSCALE i MČR
1x BV-1 malý dobře létající SKAT
2x dvacetinka jednoduchého dolnoplošníku SKEETER pro začátečníky
1x špičkový model P-30 Shark vítěz MČR juniorů
1x výborně létající P-30 Maruška
3x tyčkové modely P-30 vítězové krajských soutěží mládeže a úspěšné i na MČR
0
-
Lubomir Koutny
Ve Střelicích se mne pořádající Mikin Kaplan ptal. kde mám svou partu bažantú z lroužků, co každoročně vyhrávali soutěže žáků ? Musel jsem po pravdě říci , že od Covidu, již žádný kroužek nevedu, žádná škola nemá zájem a ten není ani u jiných zřizovastelů, pro ně je jednodušší kroužek mažoretek, nebo nějaké kecací.
Tak když jsem otevřel jednu velkou odloženou krabici, tak jsem tam objevil dvě rozestavěné P-30 Maruška. o to se rozšíří nabídka. : 1. Kompletní kostra velmi dobré žákovské kvality, zbývá potáhnout a nalakovat. 2. Centroplán a ještě nedokončené uši, vhodné po dokončení jako křídlo z Marušky pro výkonný tyškový model P-30
Tak když jsem otevřel jednu velkou odloženou krabici, tak jsem tam objevil dvě rozestavěné P-30 Maruška. o to se rozšíří nabídka. : 1. Kompletní kostra velmi dobré žákovské kvality, zbývá potáhnout a nalakovat. 2. Centroplán a ještě nedokončené uši, vhodné po dokončení jako křídlo z Marušky pro výkonný tyškový model P-30
0
-
Lubomir Koutny
Pak jsem našel další tyčkový uhlíkový trup u kterého jejiž na přídi namontovaný časovač a k tomu jsem se rozhodl zhotovit křídlo jednoduché V tak jak to úspěšně létali ti nejmladší kluci z mých kroužků a vyhrávali krajské soutěže P-30, náběžka a odtokovka jsou ze smrkového nosníku 4x4, tedy velmi pevné a patřičně i těžší, zato VOP je superlehká a potažená kondenzátoríkem, to, aby těžiště bylo v optimální poloze. Navíc přikládám společnou fotku osvědčených P.30 Maruška jednodušší, ale spolehlivý model - vítěz několika Mistrovství ČR žáků a špičkový Shark . dvojnásobný vítěz MIstrovství ČR juniorů. U Marušky a Sharka jsou součástí hotové trupy s kormidl a veškerý materiál na křídla, včetně žeber, všech nossníků, potahového materiálu, výkres a svazky.
0
-
Lubomir Koutny
Pořádně jsem si prohlédl ten centroplán a části na uši křídla P-30 Maruška. Bohužel kvalita stavby je o hodně horší a vážně pochybuji, že začátešník by stavbu křídla byl schopen sám dokončit a tak jsem to zkusil raději zkompletovat sám, Za 4 hodiny práce nakonec z toho je kostra křídla vhodného k uhlikovému tyčkovému trupu , ještě to bude chtít udělat superlehkou, kondenzátorákem potaženou VOP, Na potah křídla bude tenký modelspan .
0
-
Lubomir Koutny
Takže v kostře hotové a se super lehkou VOP je těžiště bez gumy ve 40%, ovšem model je zatím velmi lehký a lehký bude i po potažení křídla, zavěšený svazek těžiště posune dozadu, takže bude potřeba velmi dovažovat olovem přilepeným k hlavici, křádlo má již v kostře správné pčekroucení pro let v pravé zatáčce a také je správný twist na VOP,
0
- Jiří Doležel
- Reakce: 107
Luboši, jak prosím tvé poslední čtyři příspěvky souvisí s předmětem inzerce nebo minimaketami? Věřím, že pro někoho to může být jistě přínosem, ale ne na tomto DF.
Děkuji za respektování.
J.
Děkuji za respektování.
J.
0
-
Lubomir Koutny
Jirko máš pravdu, poslední příspěvek byl o modelech P-30-, ale poslední zájemce si odvezl tři stavebnice dvacetinek stíhaček z WWII Jak-3, LA-9 a Arsenal VG 36, součaně chtěl pro svého žáka z kroužku jednoduché a dobře létající modely P-30, tehdy jsem mu mohl nabídnout jen Marušku. Situace se změnila objevením krabice s rozpracovanými modely od chlapců z mého kroužku. JInak nabízím i stavebnice jednoduché dvacetinky Evans, BV- min , BV-1 Skat a další. Myslím, že v dohledné době není důvod, abych zde dával nějakou novou nabídku.
0