Pokut toto už tady někdo zmínil,tak se omlouvám,ale je toho tu na mně,začátečníka,nějak moc!
Stříbřité obtisky
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
kolaborantik
- Reakce: 0
Re: Stříbřité obtisky
Ahoj,malá technická od kitaře.......aby obtisky dobře sedly je NUTNÉ aby povrch byl co nejhladši. Ideálně lesklý. Jinak v porech se pod obtiskem ztlačí vzduch a ten pak způsobuje ono nechtěné střibřeni. Dále,pokud je povrch hrubý a porézní,tak se může taky stát,že se obtisk vlivem vodičky chyti hned při kontaktu s modelem a už s nim nic neuděláte....max. ho roztrháte.Dalši duležitá věc je volba vodiček. Na každý decal působí různý decalový roztok jinak. A to od nulové reakce až po totální destrukci obtisku.A taky BACHA! některé roztoky narušují i zalakovanou barvu!!! U prodyšného papíru bych se docela bál,že se mi roztok dostane spodem pod barvu a udělá fleky. Stříkáni vodiček se mi taky docela osvědčilo.
Pokut toto už tady někdo zmínil,tak se omlouvám,ale je toho tu na mně,začátečníka,nějak moc!
0
-
kolaborantik
- Reakce: 0
Re: Stříbřité obtisky
Ještě jsem zapoměl.......přez dokonale vyschlý decal ,na závěr doporučuji jednu vrstvu lesklého laku a pak teprve,pokud je to požadováno předlohou,teprve finální lak,třeba matný.
A tím že se při práci obtisk vlivem působení roztoku zkrabatí a vypadá to na malér se nenechte vystresovat.....je to u některých druhů vodiček průvodni jev. Pokud na obtisk hloupě nešáhnete ve snaze ho uhladit ( čímš ho většinou dorazíte ) ,tak se sám nádherně vypne a přilne.
Pokud s tim někdo chce začít,tak určitě doporučuji vyzkoušet předem na nečisto,např. na nějakém vraku atp.
A tím že se při práci obtisk vlivem působení roztoku zkrabatí a vypadá to na malér se nenechte vystresovat.....je to u některých druhů vodiček průvodni jev. Pokud na obtisk hloupě nešáhnete ve snaze ho uhladit ( čímš ho většinou dorazíte ) ,tak se sám nádherně vypne a přilne.
Pokud s tim někdo chce začít,tak určitě doporučuji vyzkoušet předem na nečisto,např. na nějakém vraku atp.
0