Modely Jiřího Merty vol.2
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Modely Jiřího Merty vol.2
Paneláž jsem nakonec odpískal, původní potah je doopravdy křehký a protrhával se mi při rýsování. Tímto s renovací končím (abych nenadělal víc škody než užitku).
0
Re: Modely Jiřího Merty vol.2
Původní stav Il-2 - výrazná patina, křehký potah, rudé hvězdy vyrobené z papíru a nalepené na model. Poučen z FW, tak jsem díry nesceloval lepidlem, ale záplatoval potahovým papírem. Hvězdy z trupu jsem sedřel (kuchyňská houbička a voda), trup je tak hustě oplaňkovaný, že jsem si to mohl dovolit. Hvězdy na směrovce a spodní straně křídel jsem nechal jak byly, musel bych stahovat potah. Paneláž mi nešla, papír se protrhával. tak jsem alespoň fixem s měkkým hrotem naznačil pohyblivé plochy. Jenže pak z toho bylo velké zelené éro - projel jsem domácí podklady a zbytky obtisků a vyrobil "bílou 23" neznámé gardové jednotky. No a abych rozbil ten zelený monolit, tak jsem doplnil druhou kamuflážní barvu a nápis "Za Gríšu" a pruh na ocase. Je to směs několika šturmoviků v jednom
. Toť vše. Nejvíc jsem se potýkal s křehkostí potahu (i u FW). Musel jsem si vybrat - buď mít autentický model JM, nebo něco naroubovaného. Klonil jsem se spíš k té autenticitě
.
0