oříšek - SE 5A
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
oříšek - SE 5A
"Nový příspěvekod Hugo » 13 bře 2011 21:15
Na ořecha doporučuju nějakýho hornoplošníka, nebo středoplošníka. Ty nezklamou, na začátek hlavně nic složitýho, aby sis užil rychlou stavbu a hurá do vzduchu. Když Tě nic nenapadne dej vědět. m.
Hugo "
Martine, díky za radu, hodil jsem to už sem, do nového tématu.
nechci ničit tvojí autoritu a zpochybňovat zkušenosti :O), ale vybral jsem přes jiná doporučení dvouplocha, protože je plánek fakt jednoduchý...spíš jsem koukal na to,co se mi líbí a až pak jsem vybíral rozumem...
jinak, od neděle jsem vybíral předlohu, dnes večer jsem tedy začal, do 14 dnů bych to chtěl dodělat (podle toho, jak mi to půjde). Když něco nevyčtu z webu, budu se ptát. Na váhu myslím. Budu válčit s vrtulí, to jsem fakt v pytli, jinak to snad půjde. Budu dávat průběžně vědět.
Zatím pár fotek.
Zdraví Honza
Na ořecha doporučuju nějakýho hornoplošníka, nebo středoplošníka. Ty nezklamou, na začátek hlavně nic složitýho, aby sis užil rychlou stavbu a hurá do vzduchu. Když Tě nic nenapadne dej vědět. m.
Hugo "
Martine, díky za radu, hodil jsem to už sem, do nového tématu.
nechci ničit tvojí autoritu a zpochybňovat zkušenosti :O), ale vybral jsem přes jiná doporučení dvouplocha, protože je plánek fakt jednoduchý...spíš jsem koukal na to,co se mi líbí a až pak jsem vybíral rozumem...
jinak, od neděle jsem vybíral předlohu, dnes večer jsem tedy začal, do 14 dnů bych to chtěl dodělat (podle toho, jak mi to půjde). Když něco nevyčtu z webu, budu se ptát. Na váhu myslím. Budu válčit s vrtulí, to jsem fakt v pytli, jinak to snad půjde. Budu dávat průběžně vědět.
Zatím pár fotek.
Zdraví Honza
- Přílohy
-
- CIMG4040.JPG (124.4 KiB) Zobrazeno 7588 x
-
- CIMG4043.JPG (134.19 KiB) Zobrazeno 7588 x
0
Naposledy upravil(a) Honza Drážek dne 22 bře 2011 17:56, celkem upraveno 1 x.
-
Honza Drážek
Re: oříšek - SE 5
...tak jsem si myslel, že to půjde lépe....je to pro mě trápení.
Hoši, máte můj respekt, je to na mě strašně malé, i když vím, že je to můj první malý model, třeba si zvyknu, ale moje ruce poznají, že stavebnice je stavebnice.
Dnes jsem byl v Ceibě, koupil jsem 8g Tengujo Kasmir, a 11g Kasmir (nebo tak nějak :O)) Potáhnu to jedním z nich, chci to zkusit. Když mě osvítí světlo z hůry, chtěl bych to do příští soboty na říčanské létání dodělat a vy byste mi to mohli páni mistři zalétat (samozřejmě ti, co dorazí.....rozbíjení povoleno)
zatím pár fotek.(zdánlivě chlupatá kostra je mikrofil)
Hoši, máte můj respekt, je to na mě strašně malé, i když vím, že je to můj první malý model, třeba si zvyknu, ale moje ruce poznají, že stavebnice je stavebnice.
Dnes jsem byl v Ceibě, koupil jsem 8g Tengujo Kasmir, a 11g Kasmir (nebo tak nějak :O)) Potáhnu to jedním z nich, chci to zkusit. Když mě osvítí světlo z hůry, chtěl bych to do příští soboty na říčanské létání dodělat a vy byste mi to mohli páni mistři zalétat (samozřejmě ti, co dorazí.....rozbíjení povoleno)
zatím pár fotek.(zdánlivě chlupatá kostra je mikrofil)
- Přílohy
-
- CIMG4051.JPG (248.63 KiB) Zobrazeno 7485 x
-
- CIMG4046.JPG (252.14 KiB) Zobrazeno 7485 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
-
Honza Drážek
Roberte, ani jsem si toho nevšiml :O)...můžu použít IGRU 150? (pokud ne, prosím o tip, jakou vrtuli a kde koupit)
Jinak, dnes jsem s tím trochu pohnul...dost jsem plaval v úhlech křídel, víceméně jsem to nastavoval od oka, tzn.asi špatně....
klouzl jsem to v pokoji dovážené plastelínou, tak nějak to letí.. :O))
Jsem zatím na váze cca - 6,5g, ještě bude cca dvakrát lak, hlavice,kolečka, drobnosti, barva....
Kolik je vlastně ideální letová váha takového modelu ?
posílám pár fotek..
Jinak, dnes jsem s tím trochu pohnul...dost jsem plaval v úhlech křídel, víceméně jsem to nastavoval od oka, tzn.asi špatně....
klouzl jsem to v pokoji dovážené plastelínou, tak nějak to letí.. :O))
Jsem zatím na váze cca - 6,5g, ještě bude cca dvakrát lak, hlavice,kolečka, drobnosti, barva....
Kolik je vlastně ideální letová váha takového modelu ?
posílám pár fotek..
- Přílohy
-
- začínám potahovat.JPG (230.48 KiB) Zobrazeno 7369 x
-
- kormidla.JPG (236.05 KiB) Zobrazeno 7369 x
-
- drak potažen.JPG (233.38 KiB) Zobrazeno 7369 x
0
-
Honza Drážek
fotky
- Přílohy
-
- drak potažen (2).JPG (234.4 KiB) Zobrazeno 7369 x
-
- drak potažen (1).JPG (229.48 KiB) Zobrazeno 7369 x
0
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Pokud uvažuješ o plastové vrtuli průměru 150mm, určitě bych místo Igry zvolil tu co prodává IKARA. Něco málo o ní vím
a je určitě lepší než IGRA.
0
-
seawindttt
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Ano - jak říká Felda...
IKARA se dá objednat na:
http://www.ikara.eu/index.php?nid=6259& ... oid=953446
Mám zásobu - můžeš tam klidně frknout IGRU, pak to vyměníme...
R.
IKARA se dá objednat na:
http://www.ikara.eu/index.php?nid=6259& ... oid=953446
Mám zásobu - můžeš tam klidně frknout IGRU, pak to vyměníme...
R.
0
-
Honza Drážek
seawindttt , 3g ? To by byla krása !
Feldo, díky za tip. Věřím tomu už jen dle obrázku, když ty dvě vrtule srovnám. Navíc na plánku je cca 110cm, což mají v nabídce také.
Roberte, tak tu zásobu ztenčíme o jeden kus
. V sobotu do Říčan to vezmu připravené s IGROU a tam se domluvíme (pokud budeš).
Díky
Feldo, díky za tip. Věřím tomu už jen dle obrázku, když ty dvě vrtule srovnám. Navíc na plánku je cca 110cm, což mají v nabídce také.
Roberte, tak tu zásobu ztenčíme o jeden kus
Díky
0
Máš to pěkně potažený. Můj první ořech byl taky SE5 - celobalzovej, taky s Ikarou. Těším se za týden na zalítávání. M.
0
-
Honza Drážek
Díky Martine,
S tím potahem se to zdá, ty fotky jsou milosrdné. Schválně, co mi řekneš v Říčanech, až to uvidíš na vlastní oči. Bohužel jsem to dodrbal kamufláží a pod barvou na mě vyskočili čerti, opatlal jsem humpolácky větrný štítek lepidlem a tak pod.
Nicméně beru to tak, že to je cvičný model, tak na to kašlu, kéž by to alespoň létalo.
Taky musím oznámit, že budu na 12-13g(cca) bez gumy, za což mě asi nepochválíte.
Jak mám vůbec udělat svazek (délka, počet nití) ? Můžu použít 3mm TAN? Ještě jsem gumu řezat nemusel, bojim se bojim, že umře...
S tím potahem se to zdá, ty fotky jsou milosrdné. Schválně, co mi řekneš v Říčanech, až to uvidíš na vlastní oči. Bohužel jsem to dodrbal kamufláží a pod barvou na mě vyskočili čerti, opatlal jsem humpolácky větrný štítek lepidlem a tak pod.
Taky musím oznámit, že budu na 12-13g(cca) bez gumy, za což mě asi nepochválíte.
Jak mám vůbec udělat svazek (délka, počet nití) ? Můžu použít 3mm TAN? Ještě jsem gumu řezat nemusel, bojim se bojim, že umře...
0
-
Honza Drážek
zatím bez kokard...když to bude létat, tak to dodělám... :O)
- Přílohy
-
- kamufláž2.JPG (225.04 KiB) Zobrazeno 6715 x
-
- kamufláž.JPG (241.95 KiB) Zobrazeno 6715 x
0